Knowledge

OUR LATEST ARTICLES

RIL admis. Asigurarea RCA. Competenţa materială. Daune materiale şi morale

Prin decizia nr. 13 în dosarul nr. 68/1/2020, în ședința din 18 mai 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis recursul în interesul legii referitor la competenţa materială procesuală în litigiile având ca obiect plata de despăgubiri materiale şi morale formulate ca urmare a producerii  accidentelor de circulaţie.

Read More
COVID-19. Anularea călătoriei și polițele de asigurare

1. Cadrul general

În data de 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 se califică pentru a fi declarată pandemie. Astfel, fiind vorba despre o epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare,

Read More
RIL admis. Proces civil. Probe noi în apel

Prin Decizia nr. 9 din Dosarul nr. 51/1/2020, în şedinţa din 30 martie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis recursul în interesul legii referitor la probele ce pot fi propuse și încuviințate în faza de apel.

Read More
COVID-19. Suspendarea relațiilor de muncă: forță majoră sau șomaj tehnic?

1. Cadrul general
În contextul pandemiei COVID 19 și a declarării stării de urgență în România prin intermediul Decretului nr. 195 emis la data de 16 martie 2020 (Decretul 195/2020), în mod progresiv s-au emis de către autorități o serie de reglementări cu caracter normativ, menite a ține sub control răspândirea virusului și a proteja populația, precum și a minimiza efectele negative produse în plan socio-economic.

Read More